Thursday, September 8, 2011

Cara paling senang download video dari YOUTUBE

Assalammualaikum & hye readers !

Hari ni aku nak share ngan korang cara paling senang giler yang teramat untuk download video dari YOUTUBE . Mula-mula rasa macam nak buat video . Tapi macam leceh la nak buat . Last-last guna gambar je la :'D

1 . Bukak video yang korang nak download tu :D


2 . Tukar url video korang tu macam ni . Contoh lah ye :)
tukar kan youtube.com tu kepada voobys.com
so , link tu akan jadi macam ni ;
http://www.voobys.com/watch?v=NY6fjJuRn4g&feature=share
 kalau tak faham tengok gambar bawah ni :)


3. Lepas tu akan keluar satu page macam ni . Tekan je DOWNLOAD VIDEO tu :)


4 . Lepas tekan DOWNLOAD VIDEO tu , dah terdownload la maknanya video yang korang nak download tu . Sabar je la tunggu habis download :)


5 . Dah siap dengar je la kat player macam biasa :D 


Very Simple as A B C right ? hahaha

Selamat Mencuba !

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! 

p/s : nampak sangat aku download video sape :P Dia nyanyi best weyyy . Salute la . Video dia pun lawa . Boleh buat video clip dah ni :D


♥ Thank You Sudi Baca Entry WADA ! Like Kalau Suka ! ♥

52 comments:

ツTyra ツ said...

wah~ info yang baguss. thanks sharing.

miss Ejat said...

thanks beb.. memang bermakna sangat!

miss Ejat said...

thanks utk info ni..

Siti Wardah said...

ツTyra ツ , welcomeee ;D

Siti Wardah said...

miss Ejat , hahaha . sama2 ;D

Fathin Fazila Razali said...

thnks.. insya allah zyla try..

Fathin Fazila Razali said...

still tak dpt.. mula2 kene cari video yg kita nk dulu.. lepas tu tukar youtube ke vooboy.com.. tapi knpa kuar website lain pulak.. hurm.

Fathin Fazila Razali said...

oky dh dapat.. haha. thnx

Siti Wardah said...

Fathin Fazila Razali bagus2 , hahahha . baru je nak explain tadi ;D

Nyamuk Terbang said...

bru thu neyh
sbb sllu download dkt lain
thanx for sharing

Abang Zam said...

informatif

DanieL AdiE said...

Thanx 4 sharing...

Siti Wardah said...

Nyamuk Terbang , lepas ni download je la kat sini . mudah lagi . hehe . welcome ;D

Siti Wardah said...

Abang Zam , ;D

Siti Wardah said...

DanieL AdiE , sharing is caring . hehe . welcome !

aiEz said...

biasa dload gne idm..okeh jugk pkai idm sbb dah abes dload siap ada folder sndiri...:)

Cik Domo said...

yeah..dulu kite guna voobys ni..hehehe..

nice sharing..
dunload la video sampai lebam XD

nick dot anis said...

tq sharing...i mmg fail bab2 nak d.load ni..bole gne cara u ajar nnt..tq:-

Saddila said...

terima kasih share :)

Siti Wardah said...

aiEz , tak pernah guna pulak . line kali nak try jugak lah :D hehe

Siti Wardah said...

Cik Domo , amboi ! dasyat nye . nak sampai lebam pulak . hahahhaha

Siti Wardah said...

nick dot anis , welcome . lepas ni pass la nak download2 nih :D hehe

Siti Wardah said...

Saddila , welcome ;D

FadzMeera said...

wag baru taw nie..tq2 :)

twinkle twinkle said...

thxn :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy guna YT downloader jer
cuma copy paste link saja.
auto save terus masuk folder

Nur Jejani said...

kenapa tak kuar pown yg download tuu?? yak ay0o~ lama tunguu..takde pown

Anonymous said...

Tq 4 sharing, finally i got the very simple one..

Sazzy Nadia said...

Thanks sebab bagitau....i'll apriciatte it....

Miah Ohmiah said...

nape lme sgt nk kuar download ye ek?? ad kna mngena gn line ke??

sa nieysa said...

salam,wada..saya nak tuto pasal niey larh..blh???sy akn credit tok anda ya..blh x???harap direply..n jgn luper follow sy tau..thanx

Anonymous said...

kenapa lambat sangat eh , nak keluar yang download tuuu !
Urmm .. sedihnya , nampaknyaa tak bolehhhh laa jugak , nak download :(

Anonymous said...

kenapa lmbat sngat eh,nak kuar yang donlod tuu . nampknyaa tak buley lah jugak , nak donlod... sedihnyaaa....tolonggg lahhhh ..hukkn :((

Midie said...

Terima Kasih....

Anonymous said...

tq yer....hang tuah

Anonymous said...

kene ade java

Anonymous said...

thanks a lot 4 ur info :)

▲ MAJ ▲ said...

kenapa ada yang tak boleh download ni ?????

Anonymous said...

waarrr.. snangnyer. tq

emiliy ayda said...

kalo nk tukar tajuk cover tuh bole ke dik

emiliy ayda said...

kl nk tukar tajuk cover boleh tak dik..contohnya tak nak tajuk yg sama kt youtube tuh

Siti Wardah said...

FadzMeera , hehe. welcome :D

Siti Wardah said...

twinkle twinkle, welcome :D

Siti Wardah said...

.::: Princess MOMOY :::. , yg tu pun sng jgak. tpi kdg2 ada org x dpt guna :)

Siti Wardah said...

Nur Jejani, ala.. x tau la pulak knp. sbb klau sy guna dpt je :D

Siti Wardah said...

Sazzy Nadia, no biggie :D

Siti Wardah said...

emiliy ayda, boleh je. dah lepas download nnti tukar je lah title dia :D

Anonymous said...

La mat arif plkn ka...haha...budak alor setar..:)

siti said...

nape kuar downlod vdeo performer je eh?

sapphireblue said...

benda ni boleh bwk virus x?

mai said...

salam nak kena ade java erk...bru boleh donwload

Torascool said...

wah info yang bermanfaat, salam kenal